RESOLUCIÓ DIALÒGICA DE CONFLICTES

Es un programa que està dins de la metodologia de les Comunitats d'Aprenentatge. I està considerat com una bona pràctica educativa a nivell de la Unió Europea. El format es realitza en diferents centres, al nostre ja portem uns anys amb aquesta activitat i hem pogut comprovar que els resultats són molt positius. 

Consisteix en pactar les normes a nivell de centre. La metodologia és dialògica, es a dir, les normes i les actuacions ixen del diàleg de tota la comunitat educativa.

Es valora molt l'alumnat que sap enfrontar els conflictes de forma dialògica, fent el club dels valents, on es penja la foto dels xiquets que saben resoldre conflictes i ajuden als demés, mentre que els xiquets/es que utilitzen la violència es queden sense jugar, perquè no saben conviure de forma adequada, per tant són uns/es covards.

A la classe hem començat amb aquesta activitat contant el conte del club dels valents i fent una tertúlia del que pensem que passa en el conte i com s'enfronten a les situacions que els passen, cada personatge que apareix.  

També hem montat en nostre panell del club dels valents i valentes, ja sabem que allí al club no poden estar les persones que mostren actituds covards.

 


 

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada