LA MARIA NO TÉ POR

Aquest curs, desde la comissió de biblioteca del nostre centre, estem portant una activitat que es diu " El conte del mes". Consisteix en presentar un llibre-conte i deixar-lo a la nostra biblioteca per a que totes les classes de l'escola puguen anar durant eixe mes a llegir-lo, contar-lo i fer les activitats que consideren a partir d'eixe conte.

Aquest mes , i com que arriba la nit de Halloween, ens proposen conèixer els monstres valencians a través del conte " La Maria no té por". Tot comença quan Maria sen va a passar unes dies a ca la iaia. En una habitació molt fosca trobarà el llibre dels espantacriatures, els mostres que fan por als xiquets que es porten malament. Llegint-ne les pàgines viureu amb Maria una meravellosa història i despertareu de la memòria popular els nostres personatges de por, com el butoni, la quarantamaula, lhome del sac, la bubota,...

Nosaltres a classe, i per a que no tinguen por, hem començat presentant al Butoni com un monstre que no fa por, sols que de vegades s'enfada amb els xiquets i xiquetes que no s'acaben el menjar, però si li ho expliquen, ell acaba ajudant-los.Els nostres espantacriatures, que vénen no per a fer-nos por, com abans. Sinó per a convertir-se en els nostres amics.

La veritat que durant la lectura del conte passem un ratet molt divertit i enriquidor.




 

Comentaris