OLI D'OLIVA

 Les oliveres són autòctones de la zona mediterrània i per això l’oli, històricament, sempre ha format part de la nostra cultura culinària. Actualment, l’Estat espanyol és el primer productor mundial d’oli d’oliva.

El procés d’elaboració de l’oli d’oliva comença amb la batuda i recol·lecció de les olives en el punt òptim de maduració; després d’una selecció i neteja, es premsen. La pasta que s’obté es decanta i s’obté l’oli (part líquida) i la pinyolada (part sòlida).

L’oli d’oliva és molt beneficiós per a la salut i forma part de la cultura culinària mediterrània. Si volem prevenir malalties cardiovasculars i un envelliment prematur del cos, cal tenir sempre un setrill amb OOVE a la taula per acompanyar amanides i verdures.

 Aquesta setmana el nostre company Paco ens ha portat a classe oli d'oliva de les oliveres del seu iaio. Hem aprofitat per fer el tast amb un poc de pa i el resultat ha estat, un esmorzar molt saludable!!!

Gràcies a Paco i a la seua família, ens ha agradat molt!!!!





 

Comentaris