CELEBREM LA VIDA. ANIVERSARIS MONTESSORI

El que es pretén amb aquesta cerimònia és que els xiquets i xiquetes siguen conscients d'on estan situats ells/es. De quan van començar el seu viatge i què ha anat passant fins al dia de la celebració. A més de conèixer la importància de la Terra i la relació que té la Terra amb el Sol i per tant amb nosaltres mateixos.
Cada vegada que la Terra dóna una volta a el Sol passa un any, aquest és exactament el temps que tarda la Terra a fer la volta al voltant de Sol. I quan un bebé neix inicia la seva vida a la Terra, i es comença a comptar les voltes que el menut/da, juntament amb la Terra, comença a donar al voltant de el Sol. 
 En aquesta celebració els protagonistes no són exclusivament el pastís o els regals, sinó el propi xiquet i xiqueta, la seva vida i la relació de la Terra i el Sol, el pas dels anys, fins i tot les estacions de l'any.
Per a fer aquesta cerimònia necessitem:
- un panell circular on es representa l'òrbita de la Terra, les estacions i els mesos de l'any
- un ciri gran que fiquem al mig que representa el Sol
- un globus terraqui que representa la Terra
- fotos del xiquet i xiqueta des del naixement fins a l'edat que te.

Per a explicar-ho als xiquets i xiquetes direm: Aquest globus representa el planeta Terra, sobre el qual estem en aquests moments. La Terra està constantment donant voltes al voltant de el Sol (podem fer una volta per que els quede un poc més clar). I tarda un any a fer una volta completa (ens parem quan hem donat la volta) Heu vist que he donat una volta? Doncs la Terra tarda justament un any a acabar de donar una volta, això és molt de temps . Hui... ( el nom del xiquet o xiqueta) complix .... anys, hui és un dia especial perquè ja ha donat ... voltes al Sol. I mirem les fotos per a vore la resta de voltes al Sol que ja ha donat explicant com era en cada moment.
Després el xiquet/a donarà tantes voltes al panell circular com anys compleix mentre la resta li cantarem la cançó d'aniversari feliç. Una vegada donades les voltes corresponents , el xiquet o xiqueta bufarà el ciri central del panell.
 
 

 
 

Comentaris

  1. Gràcies Marta! És un concepte d'aniversari mooolt bonic.

    ResponElimina
  2. Que bonic marta, sera un moment molt especial per al xiquet/a, m'encanta 🥰

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada