CONTE DE LA SETMANA: EL CLUB DELS VALENTS

Aquesta setmana a la classe hem presentat el conte de "el club dels valents", ens parla de la valentia, d'eixa reacció emocional que permet a les persones enfrontar-se a les seues pors, prenent decisions i sent conseqüents amb elles.
Ser valent no significa ser temerari, violent, tot el contrari, significa ser prudent i decidit, significa impedir que la por ens paralitze o expressar les nostres emocions sense por. 
Els valents saben defensar-se sense utilitzar la violència i quan hi ha algun problema ho resolen de forma pacífica.
El club dels valents  ens mostra algunes estratègies que podem adoptar per a resoldre els problemes de forma pacífica, sense haver d'agredir a ningú.
També parla del autocontrol i de com actuar enfront de situacions d'abús. 
Aquesta manera de resoldre els conflictes és la que volem al nostre centre, ser valents significa tindre cura dels amics i amigues, defensar-los, denunciar situacions d'abús, enfrontar-se a les pors, tractar bé a les persones,... i es per això que la nostra classe es diu la classe dels valents i valentes, perquè eixos valents i valentes són els que volem ser.
Al llarg de tot el curs anirem reflexionant sempre al voltant d'aquest llibre, del significat de valent i valenta i de covard ( que és el que utilitza les paraules malsonants i la violència per a resoldre les situacions).
I aquestes actuacions són les que anem a intentar ficar a la pràctica tot el centre amb el model de resolució dialògica de conflictes,un altra més de les actuación d'éxit que portem endavant al centre.






Signature

Comentaris