FEM GARGOTS

El dibuix infantil és un mitjà d'expressió molt important per als xiquets i xiquetes. Les característiques del dibuix infantil evolucionen a la vegada que el creixement dels nens i nenes. El desenvolupament de la psicomotricitat fina i el desenvolupament cognitiu ténen una gran influència en els dibuixos. Així quan són menuts, els xiquetes i xiquetes fan gargots i a mesura que aniran creixent els seus dibuixos seran més detallats i organitzats.
El professor austríac Viktor Lowenfeld va clasificar les etapes per les que passen els dibuixos dels xiquets i xiquetes desde que són capaços d'agafar un llapis fins a que poden definir el seu estil de dibuix i perfecciona la seua tècnica amb 14 anys. 
Les etapes que trobem a l'educació infantil són:

1. ETAPA DELS GARGOTS. Dintre d'aquesta està l'etapa del gargot descontrolat , després la del gargot amb control i per últim l'etapa del gargot amb nom on ja comencen a donar significat als seus dibuixos i a controlar els seus moviments.
2. ETAPA PRE-ESQUEMÀTICA. En xiquets i xiquetes de 4 a 7 anys.

Com que nosaltres estem en l'etapa dels gargots, hem començat a gaudir molt fent gargots i gargots. Nosaltres a la classe seguim un poc el llibre "guixa que guixaràs" de Hervé Tullet.
Fem gargots per a caçar monstres, per a fer fum als cotxes, per a que un xicotet gargot no estiga sol,... i ens agrada molt gargotejar.







Signature

Comentaris