ANIVERSARIS ( RITUAL MONTESSORI)

La celebració de l'aniversari Montessori és una "celebració de la vida". És un ritual que a més  de centrar la atenció en el xiquet o xiqueta que fa anys i de fer-lo/a sentir acompanyat/da pels seus amics i amigues, ajuda als més menuts a comprendre un poc el pas del temps i el per què de la celebració. 
Tots els amics/gues es seuen a terra formant un cercle. Al centre hi ha un sol i envoltant-lo els cartells dels mesos de l'any. Queda així: 

Al centre fiquem un ciri que simbolitza el Sol. El/la protagonista agafà un globus terraqui i es fica just al davant del mes que va nèixer. I els expliquem que just en aquell més ell/a estava a la panxa de la seua mare i va nèixer i va començar a crèixer. El xiquet o la xiqueta comença a caminar al voltant del cercle perquè es va fent major i quan arriba de nou al seu  mes li expliquem que ha fet 1 any i com que hui fa 3 ( o 4) anys ha de donar tantes voltes com anys fa. Quan torna a arribar al seu mes li diem que ha fet 2 anys i segueix pegant voltes fins que arriba als anys que compleix. Mentre pega eixes voltes la resta li cantem la cançó de l'aniversari feliç i quan acaba bufa el ciri del Sol.

I després de fer aquest ritual ja podem menjar-nos el pastís que porten per a esmorzar. Espere haver-ho explicat bé, de totes formes com ho hem de fer moltes vegades anirem entenent-ho a poc a poc.

Signature

Comentaris

  1. Molt interessant conéixer el ritual "celebració de la vida". Cada dia s'aprén alguna cosa més

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada