LA FLAUTA MÀGICA

Aquest curs Rafa, el mestre de música, ens ha proposat treballar a classe una òpera. Però no qualsevol òpera, anem a treballar i conèixer La Flauta Màgica, última òpera de Wolfgang Amadeus Mozart, sense dubte una de les creacions més enigmàtiques i fascinants de tot el repertori operístic. Representa la síntesi universal de la varietat de géneres músic-teatrals coneguts fins ara. L'oratoria, el lirisme italià, l'òpera buffa, la tradició folclòrica alemana, el vodevil, tot unit magistralment en un conte de fades.
Va ser estrenada el 30 de Setembre de 1791 per al Teatre auf der Wieden sota la direcció del propi Mozart, l'òpera va ser un gran èxit ja en la primera representació.
L'argument és prou simple, sino entrem en detalls, el príncep Tamino, perseguit per una serp, s'interna en els dominis de la Reina de la Nit, qui se li apareix ensenyant-li un retrat de la seua filla Pamina segrestada pel malvat Sarastro, Tamino s'enamora al vore la imatge de la jove, llavors la Reina promet entregar-li la ma de la seua filla a canvi que la rescate. Junt a Papageno, home-ocell, entren en el territori de Sarastro, però aviat se n'adonen de que el mal l'encarna la Reina de la Nit i no Sarastro. Però per a quedar-se lluny de la Reina amb la seua estimada, ha de superar unes proves, una vegada superades els amants es reuneixen i triomfa el bé per sobre del mal.
A les girafes els ha encantat aquest " conte de fades" i ahir a la classe de música han començat a decorar el seu Papageno i ho han fet molt bé. Benvinguts al món de les fades i al món de l'òpera de la ma del millor mestre: Wolfgang Amadeus Mozart. I gràcies Rafa per educar la nostra part artística- musical.










Comentaris

Publica un comentari a l'entrada