Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: octubre, 2013

FELIÇ HALLOWEEN!!!

Imatge
Ja sé que hi ha molta gent que pensa que no s'hauria de celebrar halloween perquè no està dintre de les celebracions de la nostra cultura, però com que hem començat a aprendre anglés i també hem d'aprendre coses d'altres cultures per a enriquir-nos, i aquesta festa als xiquets i xiquetes els sembla molt divertida, hem aprofitat a la classe per a parlar de les pors i cada xiquet i xiqueta ens ha contat coses a les que els té por. Entre tots/es hem procurat explicar que hi ha coses que no dónen tanta por i podem aprendre a que no ens esglaien tant. A més per a fer la festa més divertida, hem aprés una cançoneta en anglés i hem fet una caixeta de llepolies en forma de rata penada, o com diu Javier " a bat", ens ha quedat molt xulo, no???                

DITA DEL MES D'OCTUBRE

Imatge
Com que ja estem acabant Octubre, hem aprés la dita del mes i ací la teniu.. escolteu com la diuen les girafetes... que artistes!!!

GRAFISME SESSIÓ 2

Imatge
En aquesta sessió tenien un full Din A-3 que tenia uns gomets i ells/es havien de fer un cercle al voltant del gomet i després uns rajos per a transformar-los en solets. S'ho han passat molt bé!! SESSIÓ 2. FEM SOLETS 

ANEM A L'ESCOLA

Imatge
Durant aquest període d'adaptació hem estat fent el treball "Anem a l'escola" hem aprés els noms dels companys i companyes, hem escrit el nostre nom, hem descobert com és l'escola on estem, quins materials tenim a la nostra classe, hem treballat de valent i ens ho hem passat molt bé. Quines girafetes més treballadores!!! Algunes fitxes no es poden vore molt bé però he intentat amb altres programes i passa el mateix, crec que tot i això, es podeu fer una idea de com ha quedat el nostre treball.

GRAFISME

Imatge
Aquest any anem a treballar el grafisme d'una forma més divertida, després de vore el blog Grafisme i Creativitat em van donar ganes de fer el grafisme a classe més divertit per a tots i totes, també m'ha ajudat molt la meua amiga i companya Angie del blog Genial . Tot aquest treball està basat en el llibre "FICHES D´ACTIVITÉS GRAPHIQUES" de Jeannine Villani. El treball el fem en format Din A-3 i treballem amb pintura o ceres toves. SESSIÓ 1.  PUNTS GROSSOS AMB PINZELL I PUNTS XICOTETS AMB BASTONETS DE LES ORELLES.

FRUITS DE TARDOR

Imatge
Ara sí que sembla que ha arribat la tardor i anem a començar el projecte a la classe de les girafes. Els xiquets i xiquetes han començat a dur a la classe fruits de tardor ... 

GARGOTS

Imatge
Els xiquets i xiquetes cap als 30 mesos comencen el que en les etapes d'evolució del dibuix infantil anomenen el gargot controlat, s'inicia el control global en què primer l'ull segueix el moviment manual i després la mà obeeix a l'ull, gràcies a la millora de l'autonomia avantbraç - mà. Anem a començar a treballar la grafomotricitat d'una manera divertida per a ells/es i per començar treballarem allò que els xiquets i xiquetes de 3 anys ja fan molt bé: gargots, els encanta així que anem a treballar els gargots basant-nos en un llibre d'un artista francés que té molts llibres dedicats a l'art infantil i que són molt motivadors i ens ajuden molt a treballar l'art a l'aula: Hervé Tullet . El llibre en concret es diu "Guixa que guixaràs" i té activitats molt xules. La primera activitat que hem fet consistia en atrapar monstres fent gargots al damunt d'ells com si els agafarem amb una corda, mireu com han gaudit guixa que guixarà

QUIN DIA FA?

Imatge
I... seguim amb les cançonetes que utilitzem per a fer les rutines, aquesta vegada li toca a la cançó ( també de la Damaris Gelabert) de quin dia fa? amb aquesta cançó l'encarregat o encarregada mira l'oratge que fa cada dia i després el fica al calendari.

BON DIA!!!

Imatge
Cada dia en arribar a l'escola ens saludem i ens donem el bon dia amb aquesta cançó que ens agrada tant, ací us la deixe per a que pugueu ficar-la a casa i aprendre amb els vostres fills i filles, us agrada?  

ANIVERSARI DE DANIELA

Imatge
El dilluns 7 d'Octubre la nostra girafeta Daniela ha fet 3 anys i ho hem celebrat a la classe: li hem fet el llibret d'aniversari, la corona de les girafes, i li hem cantat la cançó d'aniversari.  FELICITATS DANIELA, PER MOLTS ANYS!!!    

9 D'OCTUBRE

Imatge
El 9 d'Octubre es commemora l'entrada a la ciutat de València de les tropes  comandades pel rei Jaume I l'any 1238. Les celebracions de caràcter local que es realitzen a València des de fa segles per recordar-ho van fer que aquesta data fos elegida com la més representativa de la conquesta feudal del Regne de València , i per tant com la data simbòlica de naixement del Poble Valencià. Nosaltres també hem volgut commemorar aquesta data i per això hem contat el conte de l'oroneta i el rei i a més ens hem fet una corona com la del Rei Jaume I. Què guapos i guapes aquestes girafetes!!! 

ORGANITZACIÓ DE LA CLASSE

Imatge
En aquesta entrada podeu vore alguns dels racons que ens serveixen per a organitzar els nostres treballs, el material, els saquets,... En definitiva, podeu conèixer un poc més els racons de la classe de les girafes.

COORDINACIÓ VISO-MANUAL

Imatge
La psicomotricitat fina, direm que fa referència a totes aquelles activitats que necessiten precisió i un major nivell de coordinació. És a dir, moviments realitzats per una o més parts del cos. Dins de la psicomotricitat fina trobem: la coordinació viso-manual (domini de la mà, pas previ a l’escriptura), als nostres raconets de la classe, dediquem un ratet a treballar aquesta coordinació per a enfortir els nostres ditets i millorar la pinza per a poder agafar el llapis millor. Juguem amb pinzes de colors i palets, amb pinzes que ténen lletres per a confegir noms, amb pasta de colors per a fer collars i sèries, amb retoladors per a pissarra blanca ( nosaltres diem que són màgics perquè s'esborren amb una tovalleta), cada dia dediquem un poquet de temps a jugar a aquestos jocs. Alguns d'aquests jocs també podeu fer-los a casa.

L'ENCARREGAT O ENCARREGADA

Imatge
Cada matí a la classe de les girafes, l'encarregat o encarregada fa molta feina, mireu, mireu...  CONFEGIR EL SEU NOM AMB LES LLETRES MÀGIQUES ESCRIURE EL SEU NOM A LA PISSARRA ( de vegades amb un poquet d'ajuda) PASSAR LLISTA MIRAR ELS/LES QUE SOM I ELS/LES QUE FALTEN  MIRAR LA DATA I L'ORATGE QUE FA

ANEM A L'ESCOLA

Imatge
Amb l'inici del curs comencem a treballar el projecte Anem a l'escola, ja hem treballat molt i ho fem cada vegada millor, repassem lletres, pintem de molts colors, reseguim el nostre nom, apeguem gomets, pintem amb pintura, retoladors,... Mireu algunes fitxes que estem fent... QUÈ BÉ HO FAN LES GIRAFETES !!!