Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: maig, 2016

ANIVERSARI IRENE

Imatge
Últim aniversari del mes de Maig, el de la nostra estimada Irene. Ja ha fet 6 anys i és una campiona i una xica molt valenta, les noves princeses, jijiji. FELICITATS IRENE !!!

CONTE RECOMANAT: EL BUIT

Imatge
Hui aquesta entrada és per recomanar-vos un llibre que a mi personalment m'ha tocat el cor, és diu El Buit i és de la mateixa autora que El monstre de colors ( Anna Llenas). El divendres de vesprada el vam contar a la classe i en la tertúlia que vam tindre després no us imagineu les coses que el xiquets i xiquetes van ser capaços d'expressar. Van contar quin era el seu buit, si el tenien, i entre tots i totes vam intentar donar idees per a que eixe buit es fera xicotet i puguerem continuar creixent i aprenent. El buit és un llibre que ns parla de la resiliència, o la capacitat de sobreposar-se a l’adversitat i trobar-hi un sentit. Espere que us agrade tant com a nosaltres !!!

FINAL DELS GRUPS INTERACTIUS

Imatge
Aquesta vesprada hem realitzat l'última sessió de grups interactius del curs a la classe de les girafes. L'objectiu dels grups interactius és introduir a l'aula totes les interaccions que siguen necessàries perquè l'alumnat aprenga allò necessari per afrontar els coneixements i ajudar als/les companys/es a que tots/es acaben les activitats.  Els grups interactius són agrupaments d'alumnat heterogeni (no tenen les mateixes característiques ni estils d'aprenentatge, les diferències complementen a la formació d'un grup complex fora categoritzacions), en els quals es realitza una activitat concreta sota la tutela d'una persona voluntària i aquest grup és totalment flexible ja que pot variar dia a dia ( en el nostre cas han sigut grups fixes). La funció de les persones voluntàries és facilitar i promoure les interaccions entre ells/es. El temps total de la classe es divideix  en quatre parts iguals, per exemple 15 minuts en cada

ANIVERSARI ADRIANA

Imatge
Ja tenim una girafeta més fadrina, Adriana ha fet 6 anys i tenia tanta energia hui que ens ha ajudat molt a despertar el cos.              MOLTES FELICITATS !!!

POESIA A L' ESCOLA

Imatge
Com cada any des de fa 18 la societat cultural Amics de la Vall organitza dintre del cicle música i paraula, un acte anomenat poesia a l'escola on participen voluntàriament totes les escoles del nostre poble i d'algun poble del voltant i algunes altres asociacions com la d'Amics de la Poesia. Aquest anys l'homenatge era per al poeta Marc Granell que, per als qui no el coneixeu, té uns poemes molt bonics i molt emotius. També vam rebre la sorpresa de tindre al poeta a l'acte i això va fer que l'acte sigués més especial. Al nostre col·le i per decisió del claustre, ja fa uns anys, l'acord és que participen dos alumnes d'infantil 5 anys i dos de 6é de primària. Aquest any ens tocava a nosaltres!!! Com a representació d'infantil del nostre centre han recitat poemes les notres girafetes Alba i Lucía i com a representació dels alumnes de primària han anat Paloma i Manal. Les mestres que les hem acompanyat no podem estar més orgulloses d'aquestes

MÀGIA O CIÈNCIA: JUGUEM AMB LA LLUM

Imatge
De nou aquesta setmana hem rebut un altre missatge del dolent pudent i, com no podia ser d'un altra manera, un codi QR ens deia el que hav í em de fer... Així que hem anat al panell del bosc fosc a buscar el que ens demanava... i aquesta pàgina és la que ens ha aparegut... i hem començat a fer activitats relacionades amb la llum: ens hem mirat la nostra ombra, hem jugat amb la taula de llum, hem fet figures amb les mans a la pantalla digital, hem observat paper de colors a la finestra quan li pegava el sol, i hem descobert un aparell que ja té molts anys a l'escola: el retroprojector.  Hem jugat amb ell com si fos la taula de llum i després els he donat un paper d'acetat i amb retoladors permanents han fet els seus dibuixos que després hem projectat a la pare t de la classe, ens ha agradat moltíssim i els he dit que un altre dia el tornar í em a dur a la classe.

CAIXES XINESES

Imatge
A la sessió d'educació musical del divendres de vesprada ens ho passem molt bé i aprenem un munt de coses. L'últim dia vam aprendre a tocar les caixes xineses acompanyat el Pizzicato del ballet Sylvia, de Leo Delibes.  Gràcies a Rafa per fer-nos estimar la música !!!

EDUCACIÓ VIAL

Imatge
La passada setmana vam rebre a l'escola a la polícia local de La Vall d'Uixó que ens van fer unes xarrades d'educació vial a la classe. A la classe de les girafes va vindre Raquel i ens va contar quines són les funcions de la policia, que hem de fer si ens perdem, com anar per la vorera quan anem amb la mare o el pare ( o alguna persona adulta). També en va ensenyar amb uns dibuixos com és un semàfor de vianants i que volen dir els colors dels semàfors. Per acabar ens va dir com hem d'anar en el cotxe, ja sabeu amb la cadireta i el cinturò de seguretat!!!  Moltes gràcies a la policia local de La Vall d'Uixó per aquesta tasca tant important, el proper curs esperem tornar a gaudir amb les vostres xarrades educatives.  

ANIVERSARI DE JÚLIA

Imatge
El dimarts era l'aniversari de Júlia i abans de despertar el cos ja tenia feta la seua corona i ficada la capa per a ballar. Estava molt emocionada perquè ja ha fet 6 anys i és una xica fadrina. PER MOLTS ANYS JÚLIA !!!

CANÇO PER A DESPERTAR EL COS

Imatge
A petició de tots els xiquetes i xiquetes de la classe de les girafes, us deixe la cançó que tant els agrada per a despertar el cos... quan la fiqueu no oblideu ballar amb ells, gaudiu i voreu que bé s'ho passareu!!!   

MÀGIA O CIÈNCIA: JUGUEM AMB EL COLOR

Imatge
Quina alegria aquesta setmana ja portem dos missatges del dolent pudent amb experiments per a realitzar, i us he de dir la veritat han gaudit molt amb aquests experiments, ells i nosaltres també!!! Sobre a la classe i codi QR amb les instruccions a seguir...   Per tant la nostra feina era buscar la fitxa número 7 al panell del bosc sense llum... i hem obert un altra pantalla amb un altre experiment... i per a jugar amb el color hem fet 3 experiments, en concret un de ficar aigua de colors en 3 gots diferents i amb un troç de paper fer un "xurro" i ficar els extrems en gots diferents per tal de vore si es barretgen els colors. El segon experiment l'hem fet amb clavells blancs que hem ficat amb aigua de colors per vore que passarà ( en aquest moment encara estan a l'aigua) i el tercer experiment era fer llet psicodèlica, en un plat amb llet hem ficat tres gotetes de colorant alimentari i després en un bastonet de netejar les orelles banyat

MÀGIA O CIÈNCIA: CROMATOGRAFIA

Imatge
El dilluns vam rebre un altre missatge del dolent pudent i, com era d'esperar dintre del sobre hi havia un codi QR ...  i com cal seguir les instruccions que ens diu el dolent per a poder ajudar a Mavis així ho vam fer, buscant la fitxa al panell del bosc  De seguida vam trobar la fitxa número 6 i ens va eixir aquesta pantalla amb un altre codi QR ... " ...i quina paraula ha dit??, és la pregunta que ens vam fer i vam fer hipòtesis, després ho vam buscar al navegador i vam descobrir que una cromatografia (cromograma) és una tècnica per a separar els colors. Per a fer aquest experiment hem utilitzat filtres de café, retoladors i gots amb aigua. La veritat és que ens ha quedat molt espectacular, hem descobert que dintre del color negre hi ha més colors i a cada xiquet i xiqueta li ha quedat d'una forma, són molt boniques!!!

CONTE PER PARLAR

Imatge
Totes les setmanes fem servir un conte, un curtmetratge, una imatge, un quadre, una fotografia,... per parlar i anar més enllà fent una tertulia oberta a totes les opinions, observacions, discrepàncies,.... La passada setmana vam contar el conte " El cazo de Lorenzo", per als que no el coneixeu us diré que és un conte que conmou al lector, siga de l'edat que siga. És un conte metafòric per parlar de les diferències als més menuts i de la superació d'un nen amb dificultats per a suportar el dia a dia. A mi personalment m'agrada molt i espere que a vosaltres també, gaudiu amb aquest video del conte.

VISITA A L'OCEANOGRÀFIC

Imatge
El dimecres dia 4 de maig vam anar a fer l'eixida didàctica que teniem programada per al tercer trimestre, en aquesta ocasió la visita era a l'Oceanogràfic de València. Oceanogràfic de València és l’aquari més gran d’Europa. Situat dins del complex arquitectònic avantguardista de la Ciutat de les Arts i les Ciències, aquest paratge reprodueix fidelment els ecosistemes marins més importants. El dia abans, a la classe vam fer un llistat on vam anotar tot es les espècies que voliem vore si estaven a l'O ceano gràfic, les vam vore totes menys les sirenes ( n o hi havia sirenes per cap lloc, jijiji). A més de vore espècies marines també vam vore papallones i tortugues gegants de terra, la veritat es que va estar un dia molt enriquidor i vam gaudir molt.