Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: març, 2016

EIXIDA A LA MUNTANYA

Imatge
El dimecres de matí tots els xiquets i xiquetes d'infantil del col·le vam anar a esmorzar a la muntanya a un terreny amb ametlers, oliveres, cabretes, porcs senglars,... La veritat que ho vam passar molt bé, per a repetir.

ANIMACIÓ LECTORA. TEATRE AL COL·LE

Imatge
Tots els cursos ens apuntem a l'activitat que des de l'Ajuntament de La Vall d'Uixó s'ofereix als colages de la localitat per a fomentar la lectura. Aquest curs també l'hem demanat i vam la vam sol·licitar per al dimarts dia 22 de vesprada. Ho van fer molt bé i els xiquets i les xiquetes van gaudir molt de la representació. Gràcies a l'Ajuntament i al grup de teatre per fer una vesprada tant divertida.

CROSS ESCOLAR

Imatge
Aquest any, com és tradició a l'escola, durant la setmana cultural es celebra el cross escolar. Aquest any era especial per dos motius: el primer perquè després d'un temps desplaçats de la nostra escola, tornem a fer el cross al voltant del col·le i el segon perquè ens ha servit per a recaptar fons que aniran destinats a l'ONG Save the Children. Gràcies a totes les famílies per la vostra col·laboració i gràcies a tots els xiquets i xiquetes per les ganes i la il·lusió que heu ficat a l'acte.          

LES MONES DE PASQUA

Imatge
La mona de Pasqua és un dolç esponjós que sol menjar-se acompanyat de xocolata, ou dur i llonganissa seca. És una tradició que simbolitza que la Quaresma i les seues abstinències s’han acabat. Actualment, les mones presenten una gran diversitat, encara que abans generalment eren rodones. Inicialment, la mona era una massa de coca elaborada amb sucre, i d’altres llaminadures, amb ous durs al damunt. Tradicionalment s’elaborava amb tants ous com anys tenia el xiquet o xiqueta a qui es regalava ( l'havien de regalar els padrins) , encara que la mona mai no superava els dotze ous, clar només es regalava fins que els nens feien la primera comunió (abans s’efectuava als 12 anys).   Nosaltres seguint en la tradició de les mones hem fet una cadascú a la classe de les girafes, mireu quines mones més boniques i, a més ja m'han dit que estaven molt bones. Moltes gràcies a Pepa, Katy, Fany i Mª Dolores per vindre a ajudar-nos i col·laborar sempre amb nosaltres.

JORNADA FALLERA

Imatge
El dijous de matí vam anar a vore dos de les falles que tenim a prop de l'escola, vam vore una fallera i li vam demanar de fer-nos una foto amb ella. Després al arribar al col·le teniem un esmorzar molt típic de falles: bunyols amb xocolata, des d'ací gràcies a Cristina per fer eixos bunyols que estaven bonísims i a Luz per portar-nos la xocolata que ens va agradar tant.  De vesprada per primera vegada al col·le de l'Assumpció vam fer "La botellà", una mascletà amb botelles d'aigua buides, no va estar malament per a ser la primera vegada.     

TALLER DE COSMOCIÈNCIA

Imatge
El dimecres vam rebre una sorpresa al menjador de l'escola, semblava un iglú dels esquimals, però després ens van explicar el que era. Ni mes ni menys que un planetari i el millor és que haviem d'entrar dins per a fer l'activitat. Una vegada dins, ens van ficar un video on un talp que li deien Plutó es feia una gran pregunta: per què la Lluna canvia de forma?, després de buscar molt i preguntar a tots va arribar a la conclusió que no era la Lluna la que canviava, es tracta de la llum que reb i eixa és la que fa que la puguem vore de diferents formes. També ens van ensenyar els planetes i els seus tamanys respecte del Sol i les diferents constel·lacions que podem vore al cel de nit. Una vegada acabada l'activitat, al pati ens esperava un altra sorpresa, tres companyes s'havien vestit d'astronautes per a fer volar un cohet espacial. Després que ho van fer elles, ens van deixar volar el cohet a tots i totes, ho vam gaudir molt.

ANIVERSARI DE LUCIA I DE CARLA

Imatge
El dimecres i dijous a l'escola a més de ser la setmana cultural i de celebrar algunes activitats de falles, hem tingut dos aniversaris de les nostres companyes Lucia i Carla. Estan molt fadrines perquè ja ténen 6 anys i ens ho hem passat molt bé celebrant el seu aniversari amb elles. FELICITATS LUCIA I CARLA!!!

DSPERTEM EL COS

Imatge
Segurament molts xiquets i xiquetes de la classe de les girafes han anat aquesta setmana a casa dient que a classe hui han despertat el cos. Doncs sí, cada matí a la classe fem una activitat de despertar el cos, amb aquesta activitat els xiquets i xiquetes comencen la jornada amb un poc d'activitat física, treballen el ritme i l'equilibri, encara que puga no semblar-ho també es relaxen, i vénen al col·le un poc més motivats. Cada matí en arribar a la classe el primer que fem és pujar a les cadires i quan ja estem tots i totes fiquem la música i ... a despertar el cos!!! Ja ho fem moltes classes de l'escola i ens agrada molt, intenteu fer-ho amb ells a casa i voreu quina energia us dona i que divertit és. La cançò d'aquesta setmana és " Uptown funk", ací us deixe el video per si voleu despertar el cos a casa!!!

FLOTABILITAT

Imatge
Aquesta és la paraula clau de l'experiment que hui ens ha proposat el dolent pudent. Jose ha vingut a la classe per a donar-nos el sobre número 3 que li ha deixat a la bústia el dolent pudent. En principi ens hem trobat amb aquest codi QR   Quan hem anat al nostre bosc ple de fitxes de dòmino i hem trobat la que ens demanava ens ha aparegut aquesta pàgina i ... un altre codi   i amb tot açò hem fet les nostres hipòtesis i hem començat a fer l'experiment. Hem omplert d'aigua una caixa transparent que tenim a la classe i hem anat ficant objectes dins per a vore si suren o s'enfonsen. Hem estat molt emocionats fent l'experiment i disculpeu, però no he fet fotos i em sap greu. Després hem recollit tot el resultat en aquesta fitxa. Ho hem gaudit molt!!! 

GRAFISMES AMB REGLES

Imatge
Ahir a la classe vam fer treball de grafisme, però aquesta vegada utilitzant diferents tipus de regles. Cada xiquet i xiqueta podia fer el disseny que vulguera i després havien d'afegir grafismes per a decorar la seua obra, han quedat genials!!!

LOS GATOS CON BATAS "UNA FIESTA INVERTIDA"

Imatge
El dilluns el "pájaro carpintero" ens esperava a la festa invertida i vam anar tots amb les nostres medalles de marietes, mussols, mones o granotes, cadascú el que havia triat. La sorpresa va ser que ell no estava a la festa però ens havia deixat una caixa amb una carta per a poder divertir-nos en la festa. Res era el que semblava, les begudes... canvien de color... màgia o ciència?. Vam fer varies disolucions i ho vam passar genial. Ací us deixe l'enllaç al blog de "Los Gatos con Batas" per a que pugueu llegir el conte: http://losgatosconbatas.blogspot.com.es/2014/04/una-fiesta-invertida.html.

LOS GATOS CON BATAS: " EL GATO EQUILIBRISTA"

Imatge
Aquesta setmana al col·le hem rebut la visita de Los Gatos con Batas, ens han contat un conte, ens han plantejat un repte i hem fet un experiment, que més podem demanar? Ací us deixe un enllaç al blog de Los gatos con Batas on podreu llegir el conte de "el gato equilibrista" :  http://losgatosconbatas.blogspot.com.es/2014/03/el-gato-equilibrista.html Si voleu conèixer més activitats de Los Gatos con Batas, ací us deixe un altre enllaç : http://www.gatosconbatas.com/ El dilluns tornaran perquè el " pájaro carpintero" ens ha convidat a una festa invertida, que serà això? Us anirem contant...

ELECTRICITAT ESTÀTICA

Imatge
Hui hem rebut un altre missatge del dolent pudent que ens feia seguir jugant i passant proves... ací teniu el codi QR que ens ha arribat hui... Amb aquesta provocació a buscar la fitxa número 2 hem anat al nostre panell del bosc sense llum i hem buscat la fitxa i... sorpresa! Un altre codi QR amb una pregunta per a fer la prova... I després d'escoltar la pregunta del dolent pudent, hem començat a fer hipòtesis i clar a vore si el resultat era positiu i es complia o no es complia el que haviem pensat. Han dit moltes coses: que podiem agafar-los amb pinzes, amb unes tisores, amb un full, amb una estora, amb un plat, amb un got, amb els peus... mireu quantes coses hem provat i algunes d'elles ens han funcionat. Després els he proposat provar amb canyetes de plàstic, amb bolígrafs i amb globus i ací ha començat la festa a la classe. Tots i totes han provat si funcionava carregant amb les mànegues dels jerseis, amb els jerseis dels companys... i fins i tot j

POT L'AIGUA CANVIAR DE COLORS?

Imatge
Després de dir que ajudariem a Mavis,hui a la classe de les girafes hi havia molta expectació. Volien saber si arribaria alguna prova per a fer i poder ajudar-la. I sí, Jose ens ha dut a la classe un sobre amb el número 1 i... quan l'hem obert... sorpresa! Un altre codi que si voleu vore haureu de llegir amb el mòbil o la ta uleta digital ... Hem buscat la fitxá de dòmino que hi havia a la nostra PDI i que tenia 1 punt i l'hem tocat i... un altre codi QR i ara sí que ens feia una pregunta que haviem de resoldre entre tots/es.    El primer que hem fet, com els vertaders científics/ques, ha estat plantejar hipòtesis al voltant del que ens preguntava i després hem començat a experimentar per a vore si les hipòtesis eren correctes o no. Hem barrejat l'aigua amb pintura, amb colorant alimentari, amb lleixiu i amb sabó i hem aprés que algunes que creiem que es complirien les hipòtesis no ho han fet. Per a acabar els he contat el conte de la festa d