FINAL DELS GRUPS INTERACTIUS

Aquesta vesprada hem realitzat l'última sessió de grups interactius del curs a la classe de les girafes.

L'objectiu dels grups interactius és introduir a l'aula totes les interaccions que siguen necessàries perquè l'alumnat aprenga allò necessari per afrontar els coneixements i ajudar als/les companys/es a que tots/es acaben les activitats. 

Els grups interactius són agrupaments d'alumnat heterogeni (no tenen les mateixes característiques ni estils d'aprenentatge, les diferències complementen a la formació d'un grup complex fora categoritzacions), en els quals es realitza una activitat concreta sota la tutela d'una persona voluntària i aquest grup és totalment flexible ja que pot variar dia a dia ( en el nostre cas han sigut grups fixes).

La funció de les persones voluntàries és facilitar i promoure les interaccions entre ells/es.


El temps total de la classe es divideix  en quatre parts iguals, per exemple 15 minuts en cadascuna de les activitats programades, per tant seria un total de 4 activitats (racons).

Així cada grup, en aquest cas 4, anirà canviant d'activitat-racó cada 15 minuts ( els que es mouen en el nostre cas són els voluntaris/es), a les activitats assignades, la qual cosa enriqueix les seues interaccions i connecta millor amb el seu gust pel dinamisme i participació del seu propi aprenentatge.


El professional docent, el mestre/a , coordina i es responsabilitza de la coherència pedagògica del conjunt de les activitats que s'han de desenvolupar.
Des d'aquest blog, volem donar les gràcies a tots i totes les voluntàries que han fet possible que es faça aquesta activitat d'èxit al nostre centre, tant els mestres com els xiquets i xiquetes estem molt contents amb aquesta activitat i ja hem proposat que continue el proper curs.

En concret gràcies a Mª José, Ana, Imma i Tánia perquè elles han sigut les voluntàries a la classe de les girafes, també gràcies a Mª Carmen que ha vingut algún dia per a fer una suplència.

Entre tots i totes fem escola !!!!

 

Comentaris

  1. Enhorabona, i gràcies, a tots els que han col·laborat en aquesta activitat

    ResponElimina
  2. Ha sigut una experiència molt enriquidora, els xiquets ho han disfrutat i nosaltres també. L'any que bé mes.

    ResponElimina
  3. Enhorabona a tots i totes, voluntaris/es, alumnes, mestres...ACTIVITAT D'ÈXIT!!!
    DE TOTS I TOTES PER A TOTS I TOTS

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada