Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: novembre, 2015

EIXIDA PEL POBLE

Imatge
El dijous dia 19 de novembre vam aprofitar per a fer una eixida que teniem programada per a aquest trimestre: eixida pel poble. L'objectiu era que els xiquets i xiquetes coneguen on està l'Ajuntament del nostre poble, la polícia local i el mercat de La Vall. També voliem anar a la biblioteca i el centre de salut, però ho deixarem per a un altre dia, perquè així podrem fer la visita millor. Per començar cal donar les gràcies a la policia local, perquè ens van deixar entrar al aparcament on ténen les motos, ens van deixar tocar la sirena de la moto, i ens van contar tot el que utilitzen tant a diari com en situacions especials. També al mercat, Silvia i Eva de la parada de fruites Silvia, ens van ensenyar els fruits de la tardor, les verdures, els fruits secs,... moltes gràcies per la vostra col·laboració espontània, ja que no les haviem avisat perquè en principi sols anàvem a fer una visita ràpida. Ens van agradar molt aquestes visites i  ja sabeu que ens queda la visita a la b

FEM OLIVES

Imatge
El divendres passat de matí, vam preparar unes olives en uns pots de vidre que tenim ara macerant a la classe. Primer vam ficar sal a l'aigua i quan l'ou va pujar fins a dalt, ja estava preparada l'aigua per a ficar les olives. El següent pas va ser trencar les olives amb una pedra i ficar-les al pot. Quan ja estaven plens els pots, vam afegir l'aigua en sal i les herbes i vam tancar els pots. Ara hem d'esperar uns tres mesos per a que estiguen a punt per a menjar.

ANIVERSARI ELSA

Imatge
Ahir dimarts 24 de novembre era l'aniversari de la nostra girafa Elsa que feia 5 anys. És l'últim aniversari del mes de novembre, hem celebrat 5 aniversaris durant aquest mes. Elsa estava súper contenta i ha vingut hui al col·le feliç, molt bé Elsa eres una campiona!!! FELICITATS ELSA!!!

FESTA DE LA TARDOR

Imatge
El passat divendres dia 20 de Novembre vam celebrar la festa de la tardor al CEIP L'Assumpció, ho vam passar molt bé, un poc de enrenou si que va haver però el proper curs treballarem per a solucionar-ho. En general les activitats van ser un éxit i els xiquets i xiquetes van gaudir molt de la festa que és el que més importa. Gràcies a les famílies d'educació infantil, a l'AMPA i als alumnes i tutores de 6è per la seua col·laboració. fotos tardor - Kizoa Movie Maker

ANIVERSARI DE MARTÍ

Imatge
Aquesta setmana ha estat carregada d'activitats i celebracions que ja aniré penjant en el blog, però ací us deixe la celebració del divendres de matí a la classe de les girafes, l'aniversari de Martí. Estava molt content de fer 5 anys i ens va dur a la classe un pastís molt xulo, com que estem estudiant els superherois, el pastís li feia homentge al nostre projecte. Gràcies per la implicació en tot el que fem a totes les famílies de la classe, hui en especial a la família de Martí. PER MOLTS ANYS MARTÍ !!!

ANIVERSARI DE DANIEL

Imatge
Ahir era l'aniversari de Daniel i estava molt emocionat, també li feia un poc de vergonya que li fera les fotos, però ací les teniu... MOLTES FELICITATS !!!  

ÒPERA

Imatge
Qui ha dit que l'òpera no és per als xiquets? El divendres de vesprada les girafes ens van sorprendre molt a mi i a Rafa ( el mestre de música) van vore més de 25 minuts de l'òpera de la Flauta Màgica i estaven amb la boca oberta. De fet ací us deixe unes fotos on es poden vore les seues caretes, quan va acabar la classe, no volien que pararem l'òpera, de veritat que són uns i unes campiones!!!

LA PRINCESA BESADORA

Imatge
Durant aquest curs hem anat a unes jornades sobre el métode ABN d'ensenyament de les matemàtiques i estem començant a introduïr algunes activitats que ens han semblat molt interesants i que pensem poden ajudar als xiquets i xiquetes en el procés d'aprenentage de les matemàtiques . Aquesta activitat és un material que pertany a una de les bases esèncials a treballar des dels algoritmes ABN: "Els amics del 10". Cada dia a classe, l'encarregat o encarregada agafa la princesa o el príncep i comencem a dir : "la princesa besadora està en el número 5 ( o el que vulga l'encarregat/da) quants números li falten per arribar fins al 10?"  i anem ficant els números en la torre que hi ha baix del príncep. Una vegada hem acabat, fem les operacions que hi ha a la torre per a que se n'adonen que totes sumen 10. La veritat és que el ha encantat i a mi també. Les plantilles les he descarregat del blog " rincón de una maestra" i les podeu trobar ací.

ANIVERSARI IZAN

Imatge
El mes de Novembre és un mes carregat d'aniversaris a la classe de les girafes! Hui li ha tocat el torn a Izan, ja té 5 anys i estava molt feliç encara que li feia un poc de vergonya, li hem fet el llibret de l'aniversari , li hem cantat en valencià, en castellà i en anblés i ens hem menjat el pastís que ha dut a la classe, que per cert estava bonísim. PER MOLTS ANYS IZAN !!!

ARBORÇOS

Imatge
El dilluns , la nostra girafeta Alba ens va du r arborços a la classe. Els arborços són els fruits d'un arbre xicotet autòcton de les zones mediterrànies. Les seves fulles són de marge dentat d'una dotzena de centímetres de llarg són persistents i ovalades, de color verd fosc brillant per sobre, de color verd més pàl·lid al revers. Són rics en tanins.  Les flors són de color blanc i en forma de campanes que pengen en raïms i apareixen al setembre-octubre.  El fruit és de color vermell-ataronjat quan és madur, és una baia carnosa, esfèrica, de pell aspra i cobert amb petits pics cònics. És un fruit comestible, de no gaire sabor i que és madur a l'hivern. És ric en vitamina C. La polpa és suau, tot i que un poc de farinosa, i conté moltes llavors xicotetes. Gràcies Alba per aquesta nova experiència!!!

APRENEM A DIBUIXAR

Imatge
Aquestes plantilles per a aprendre a fer tota classe de dibuixos són un èxit sempre a la classe, cada plantilla els mostra, amb passos ben separats, a fer un dibuix diferent: bolets, dracs, lleons, mones, papallones,... Tots i totes volien aprendre a dibuixar amb les plantilles i després han anat completant els dibuixos amb creacions pròpies. Els han quedat molt bé, inclús alguns xiquets i xiquetes s'han dut el dibuix a casa per a decora-lo i penjar-lo a la seua habitació. Les plantilles les hem tret del llibre Mi gran àlbum de dibujar de la editorial Usborne.     

JOC DE MODELATGE

Imatge
A la classe tenim unes maletes de plastilina que està agrupada per colors per a poder guardar-la quan acabem de jugar. A més de les maletes, hi ha unes plantilles per a poder fer tota mena de creacions. Les plantilles les he descarregades de diverses pàgines, algunes les podeu imprimir ací: sapos y princesas , montessori en casa , picklebums . Els ha agradat molt jugar a modelar amb plantilles i, a més, quan han acabat, han netejat les plantilles i han guardat la plastilina separada per colors per a poder fer-la servir totes les vegades que vulguen.  

JOCS MATEMÀTICS IX

Imatge
En aquesta ocasió juguem a confegir hexàgons a partir de triangles de colors, podem fer-los tots del mateix color, de colors diferents, o seguint una sèrie, cada xiquet i xiqueta el que més li agrade.  Després també intentem fer altres figures amb triangles ficant-los de formes diferents. Aquest joc ens ajuda a treballar les figures geomètriques, l'orientació espacial, els colors i la creativitat.

JOCS MATEMÀTICS VIII

Imatge
Un altre dels jocs que tenim aquest curs a la classe és el de completar la sèrie numèrica, comencem per completar una sèrie senzilla i, a més anar ficant palets o cubs baix dels números que hi ha a la sèrie.

EL CLUB DELS MELLATS

Imatge
Aquesta setmana ja han entrat dos girafetes més al club, són Carla i Manuel mireu quin somriure més especial sel's ha quedat! Benvinguts al club dels mellats.

JOCS MATEMÀTICS VII

Imatge
Aquest joc és diu major-igual-menor, en uns cartonets hi ha dos números escrits i un quadre al mig. Cal dir si el primer número és major, menor o igual que el que hi ha al darrere. Hem jugat primer tots junts a classe durant les rutines per a aprendre com es juga, però ara ja passarà al racó dels jocs per a poder jugar de manera individual. Aquest joc l'he descarregat de la pàgina aprendiendo matemàticas podeu trobar les plantilles fent clic en aquest enllaç http://aprendiendomatematicas.com/mayor-y-menor/ . 

ANIVERSARI DE SOFÍA

Imatge
Ahir va ser l'aniversari de Sofía i ho hem celebrat a la classe, ja té 5 anys. Mireu quina corona més bonica s'ha decorat, la capa sols se l'ha ficat una estoneta perquè deia que no li agradava molt.  MOLTES FELICITATS SOFÍA!!!

" BITXOS PALO "

Imatge
La setmana passada Martí ens va dur a classe a les seues mascotes, els "bitxos palo", ens van fer molta gràcia, perquè no els haviem vist mai de prop.  Martí ens va contar que els "bitxos palo" són uns insectes que s'amaguen molt bé i semblen una branca, per això de vegades no els veiem i que mengen fulles de plantes. La veritat és que ens ha agradat molt vore aquestos insectes de prop i a la resta de xiquets i xiquetes de les altres classes també. Gràcies Martí per deixar-nos conèixer a les teues mascotes.    

TALLERS INTERCICLE

Imatge
No es podeu imaginar el que els agrada a les girafes i a la resta de classes que arribe el dimecres de vesprada per a anar als tallers. Aquest curs amb els tallers es pretén que els xiquets i les xiquetes aprenguen a jugar als jocs de taula i totes les coses que amb ells s'aprenen sense adonar-se'n: atenció, numeració, solidaritat, acceptació de la "derrota", ... Els jocs triats per a aquest trimestre són: parxís, oca ( en anglés), uno, qui és qui?, baralla, bingo i  jocs populars ( al pati amb el nostre mestre d'educació física). Ací us deixe unes fotos d'alguns dels tallers.