LA FADA DE LA FRUITA

Els nens i nenes han de tindre una nutrició bona i adequada a les seves necessitats perquè el seu desenvolupament potencial siga òptim.
Durant la infantesa i l'adolescència els hàbits dietètics i l'exercici poden marcar la diferència entre una vida sana i el risc de patir obesitat o sobrepès en el futur. Per això és important que a totes les etapes es prenguen els nutrients necessaris.
Moltes vegades resulta difícil o complicat que els nens mengen el que els convé abans que el que els agrada. Aquí els pares tenen un paper important. Els xiquets i xiquetes han de menjar bé per dos raons: créixer i desenvolupar-se. Una mala alimentació pot endarrerir o limitar el creixement. I una correcta alimentació és la base d'una bona salut.
Per als xiquets i xiquetes, menjar requereix d'un aprenentatge previ. S'han de marcar unes rutines des de ben xicotets i així aconseguirem que quan siguen grans no només sàpiguen menjar bé, sinó que a més, sabran la importància que té.
Solen imitar el que fan els grans i això ens obliga a adoptar bones conductes i bons hàbits. No els podem dir que han de menjar fruita i verdura si nosaltres no ho fem.
A l'escola, i per tal de reforçar els bons hàbits alimentaris i com que anem a treballar el projecte dels aliments amb el llibre viatger , aquest curs hem establert un dia d'esmorzar fruita, ja hem contat el conte de " El hada de la fruta" i hem penjat una fada de la fruita que vindrà a visitar-nos cada divendres i es ficarà molt contenta si ens veu menjar fruita i fer-nos molt forts/es i amb molta energia.



Comentaris

Publica un comentari a l'entrada